Beertje Pippelotje

Anne M.

Beertje Pippelotje

Beertje Pippelotje gaat nooit op het potje.

En ook niet op de grote-mensen-wc.

Mama Beer zegt: Kom nou Pippelotje,

Maar Pippelotje roept heel hard: Nee!



Beertje Pippelotje huilt bij het potje.

Op de wc schreeuwt hij moord en brand.

Dan maar niet, zegt de moeder van Pippelotje,

En ze schuift het potje aan de kant.



Beertje Pippelotje doet niets op het potje.

Hij doet alleen in zijn broek een plas.

Bah, zegt mama, ook al ben je een dotje,

Nu moet je broek alweer in de was.



Beertje Pippelotje wil niet op het potje.

Mama zet het potje in de kast.

Het komt vast wel goed Pippelotje,

Ik weet zeker dat je gauw op je potje plast!



Dan ineens .... wil Pippelotje op zijn potje.

Een plas en een poep, goed gedaan!

Billen afvegen lieve Pippelotje,

En dan je handen wassen bij de kraan.



Beertje Pippelotje gaat vaak op zijn potje

Hij hoeft nu geen luier meer.

Knap gedaan grote Pippelotje!

Je bent nu echt een grote beer!

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 22-12-2023

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Anne M. (Actief sinds: 09-12-2023)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Beertje Pippelotje’ van Anne M. zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.