INLOGGEN
«»

WAT EEN KOE!

Een nogal zwart-wit denkende koe,
was het boerenleven moe.
Vond het maar,
loeizwaar,
en morde,
dat ze niet uitgemolken wilde worden.

Bovendien verveelde ze zich stierlijk,
had een dierlijk,
verlangen,
om de bonte koe uit te hangen.

Dacht dat het gras,
aan de overkant groener was.
Daarom ontsnapte zij,
uit de wei,
vol goede zin,
de weide wereld in.

Zo alleen in een grasgroen weitje,
kreeg ze alles weer op een rijtje,
en dacht: Wat doe ik hier?
Ik ben toch een kudde dier?

En hoe!
Dat was een waarheid als een koe.
Vlug,
keerde ze naar de kudde terug.

Een luid boegeroep kondigde zich aan.
Toch liet ze zich niet uit het veld slaan.
Hield zich taai.
Trakteerde op een verse vlaai!

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 04-05-2019

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Rebelle van Reymerswael, schrijfgek tussen aanhalingstekens
Actief sinds: 04-02-2019 Auteursrechten
Op dit gedicht ‘WAT EEN KOE!’ van Rebelle van Reymerswael, schrijfgek tussen aanhalingstekens zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.