INLOGGEN
«»

Snoetje

Snoetje.

Een tijd zonder zorgen,
een lachje van blijheid voor elke morgen.

Ik pluk de dag en dartel in het rond,
hoelahoepen, ballen, al fietsend door de straat
met op m'n knietje een pleister op m'n wond.

De kindertijd zonder zorgen,
ik tover een lach van blijheid, elke morgen.

Het is heel bijzonder zoveel kleuren te zien buiten,
spelende kinderen op straat met uitgestreken snuiten.

Er schijnt vreugde van geluk,
bij mij kan geen enkele dag meer stuk.

Dit is leven, geen dag om te dromen,
hoelahoepen, ballen, al fietsend door de straat
ik laat de zonnestralen over m'n gelaat stromen.

Kindersnoetje, een tijd zonder zorgen
elke dag van de week,
hoelahoepen, ballen, al fietsend door de straat
met soms een apenstreek.


~

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 19-09-2018

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Nolofanilo
Actief sinds: 25-11-2015 Auteursrechten
Op dit gedicht ‘Snoetje’ van Nolofanilo zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.