Tik Tak

marnet

Tik Tak wat hoor ik daar?
Is dat een waarschuwing voor gevaar?
Nee mijn lieve kleine meisje,
dit is het begin van een bijzonder wijsje.

Tik tak wat hoor ik daar?
Is het een klokje, waar?
Nee mijn lieve kind,
ik weet zeker dat je het antwoord vind.

Tik Tak wat hoor ik daar?
Is het de regen of denk ik dat maar?
Nee mijn lieve kindje,
het regent niet en er staat ook geen windje.

Tik Tak wat hoor ik daar?
Ik weet het niet, is het nu klaar?
Ik zal je helpen lieve schat,
dan zal je snel weten hoe en wat.

Het houd je in leven,
je kunt hem aan iemend geven.
Je kan hem verliezen,
je kunt er één kiezen

Het is warm en koud,
het is iets waar je van houd.
Het gloeit en is rood,
die van jou is ernorm groot.

Tik Tak wat hoor ik daar?
Is het mijn hartje dan maar?
Ja mijn lieve kleine meid,.
pas er goed op en raak het niet kwijt

Je hartje is je eigen tik tak,
het tikt door met het grooteste gemak.
Wees lief en behandel het goed,
zoals je het bij een ander doet.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 14-02-2023

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

marnet (Actief sinds: 13-02-2022)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Tik Tak’ van marnet zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.