Help Dichters.nl - steun onze webite met een donatie

Donaties zijn en blijven meer dan welkom om de website (ten eerste) te kunnen laten voortbestaan, en (ten tweede) op termijn te kunnen uitbreiden. Hoewel het bezoek op Dichters.nl toeneemt, dalen de advertentie inkomsten (onze enige echte inkomstenbron) helaas al enige tijd. Door veranderingen in de markt zal dit waarschijnlijk - net zoals bij andere (gedichten) websites - ook zo blijven. Dit kan zorgelijk worden, en daarom zijn donaties erg welkom.

Help ons voorwaarts, en doneer met je (dichters)hart.

Fijn dat je ons wil steunen

Kies zelf een bedrag

Of steun periodiek en gebruik Dichters.nl zonder advertenties, met toegang tot exclusieve nieuwe functies.

Proefperiode van 14 dagen • Eenvoudig opzegbaar

Meer informatie

Vaste kosten

Iets wat veel mensen niet weten is dat aan het bestaan en gebruik van deze website kosten zijn verbonden. Hieronder geven wij een opsomming van de belangrijkste kosten die wij (moeten) maken om de website in de lucht te houden, en de belangrijkste kosten die wij gaan maken als wij de website willen uitbreiden en willen verbeteren. Benieuwd naar onze plannen met Dichters.nl, en wat gebruikers zelf willen qua uitbreidingen en verbeteringen...? Neem dan even de moeite om deze hele pagina te lezen.

Domeinregistratie

Het hebben / houden van een domeinnaam (zoals Dichters.nl) brengt jaarlijks kosten met zich mee. De jaarlijkse registratiekosten zijn ongeveer 12 euro.

Hostingkosten

Dit zijn noodzakelijke kosten die wij jaarlijks maken voor het plaatsen van deze website op een (beveiligde) webserver. 'Hosting' is naast het hebben van een domein nodig om de website te kunnen bezoeken. Als je een pagina op deze website bezoekt, dan roep je in feite een pagina aan die op de webserver staat, die vervolgens in je browserscherm wordt weergegeven. Zonder hosting is een website niet mogelijk. Wij hebben in dit verband gekozen voor ‘managed hosting’, zodat een goede beveiliging van de webserver (en website daarop) en het hebben van up-to-date software, is gewaarborgd. Derhalve maken wij omgerekend - en bij benadering - jaarlijks ongeveer 250 euro aan kosten voor de hosting.

Updates en probleemoplossingen

Van tijd tot tijd moet de programmatuur (de programmeercodes achter de website) worden geüpdatet, onder andere om veiligheidsredenen, maar ook door het verschijnen van nieuwe browsersoorten en nieuwe versies van bestaande browsersoorten. Zo blijft de website goed en veilig te bezoeken voor iedereen. Af en toe worden ook programmeurs ingeschakeld voor het verhelpen van bugs (fouten), en het verhelpen van kleine issues die wij en gebruikers zo nu en dan tegenkomen bij het gebruik van de website. Het uurtarief van een goede PHP/SQL programmeur (op consultancy basis) ligt rond de 85 euro (exclusief BTW) per uur. De jaarlijkse kosten die wij op dit vlak maken zijn ongeveer 500-1.000 euro.

Nieuwe functies en verbeteringen

Het liefst zouden wij Dichters.nl verder willen uitbreiden en willen verbeteren, en daarnaast ook vele nieuwe functies mogelijk willen maken, zowel voor de dichters als voor de lezers van gedichten. Ben je benieuwd wat het plan is? Hieronder op deze pagina vind je een lijst met een opsomming van (een deel van) de gewenste uitbreidingen, nieuwe functies en verbeteringen voor Dichters.nl.

In de laatste jaren (sinds begin 2014) zijn er meer dan 47.000 (peildatum 06 november 2020) gedichten op de website geplaatst, door meer dan 1.600 (!) dichters en dichteressen. Wij zien dit als het bewijs (in cijfers) dat Dichters.nl erg geliefd is! Dichters behoort inmiddels tot de drie grootste gedichten websites van Nederland en België. De nog steeds stijgende bezoekersaantallen onderstrepen dat Dichters.nl een belangrijke functie heeft, en veel mensen plezier beleven aan de website.

De laatste jaren hebben wij veel e-mailberichten gekregen van gebruikers over de aanpassingen, uitbreidingen en verbeterpunten die zij graag zien. Hartelijk dank hiervoor! Hierdoor weten wij dus heel goed waar wij zowel dichters, als lezers van de gedichten op deze website een plezier mee doen!

Met de advertentie inkomsten kunnen de normale kosten nog wel gedekt worden, maar de kosten voor het uitbreiden en verbeteren van Dichters.nl helaas niet. Hiervoor zijn wij afhankelijk van donaties. Des te meer er gedoneerd wordt, des te sneller Dichters.nl kan worden uitgebreid. Hoe snel dit gaat, dat hebben jullie als dichters en lezers van gedichten dus zelf in de hand! Hopelijk kan de website in de loop der jaren een grote upgrade / update krijgen. De geschatte eenmalige kosten voor het inschakelen van programmeurs en IT specialisten hiervoor zijn ongeveer 19.125 euro (225 klokuren a 85 euro (ex BTW) per uur, zakelijk tarief).

Hoe kan ik helpen en een bedrag doneren?

Een donatie is uiteraard niet verplicht, maar wel wenselijk als je Dichters.nl een goed initiatief vindt dat moet voortbestaan, en als je in de tweede plaats vindt dat Dichters.nl moet uitbreiden en moet verbeteren.

Fijn dat je ons wil steunen

Kies zelf een bedrag

Of steun periodiek en gebruik Dichters.nl zonder advertenties, met toegang tot exclusieve nieuwe functies.

Proefperiode van 14 dagen • Eenvoudig opzegbaar

Meer informatie

Welke uitbreidingen en verbeteringen willen wij realiseren?

Hieronder hebben wij een uiteenzetting gemaakt van (een deel van) de gewenste uitbreidingen, verbeterpunten en nieuwe functies voor deze website, Dichters.nl. Dit overzicht (dat overigens zeker niet volledig is) is mede tot stand gekomen door gebruikers van Dichters.nl. In de laatste jaren hebben wij - zoals hierboven al aangegeven - namelijk veel e-mailberichten ontvangen van jullie, met daarin suggesties, ideëen, en verbeterpunten.

 • Uploaden van profielfoto's verbeteren / bugs verhelpen
 • Meer profielfoto's uploaden mogelijk maken, die bovendien groter getoond kunnen worden
 • Mogelijkheid om (diverse) gedichtenbundels / ISBN nummers in te voeren op je profielpagina (inclusief links / verwijzingen)
 • Profielpagina's open zetten voor alle bezoekers
 • Betere contactinformatie en persoonlijke informatie op profielpagina's mogelijk maken
 • Op je profielpagina kun je (optioneel) veel meer informatie kwijt over jezelf

 • Mogelijkheid om je gedichten zelf te wijzigen of te verwijderen
 • Statistieken overzicht van je gedichten en profielpagina bezoekers
 • Mogelijkheid om je gedichten eenvoudig per rubriek te bekijken
 • Verbeterde bladermogelijkheid binnen je gedichten

 • Kunnen zien of je een gedicht van iemand al eerder hebt bekeken / gelezen
 • 'Gedicht van de dag' functie met dagelijkse e-mailmeldingen
 • Mogelijkheid om te zien wie jou als favoriete dichter heeft toegevoegd
 • Zodra je een mijlpaal hebt bereikt, krijg je een melding

 • Overweging van een reactiesysteem waar gebruikers kunnen reageren op gedichten

 • Beter aangeven van persoonlijke voorkeuren en wensen op de pagina 'Mijn instellingen'

Weg met die advertenties!

Ervaar je hinder van commerciële (pop-up) advertenties? Wij plaatsen deze advertenties om Dichters.nl operationeel te houden en om de noodzakelijke kosten te dekken, inclusief die voor de uitbreiding van onze website. Zonder advertentie-inkomsten zouden we Dichters.nl op termijn moeten sluiten. Daarom zijn advertenties een essentiële inkomstenbron voor ons, ondanks dat de inkomsten per 1.000 vertoningen dalen door veranderingen in de markt.

Toch bieden wij graag een alternatief voor diegenen die ons op een andere manier willen steunen. Met Dichters.nl Premium krijg je een advertentievrije ervaring. Door je te abonneren op Dichters.nl Premium (met pakketten variërend van 25-50 euro), kun je genieten van een platform zonder (pop-up) advertenties. Dit abonnement biedt niet alleen een advertentievrije omgeving, maar twee keer zoveel gedichten plaatsen, een donkere modus en vroege toegang tot nieuwe functies.

Alles van Dichters.nl. Zonder advertenties.

Steun de website en geniet zelf van een lees- en schrijfervaring zonder advertenties, met toegang tot exclusieve nieuwe functies.

Proefperiode van 14 dagen • Eenvoudig opzegbaar

Meer informatie

Kun je je vinden in het bovenstaande?

Vind je de beschreven uitbreidingen en verbeteringen nuttig of wenselijk, of ondersteun je ons gewoon graag? Help ons vooruit door een bijdrage te leveren met je (dichters)hart. Heb je zelf nog suggesties voor de ontwikkeling van Dichters.nl? Dan staan we altijd open voor je ideeën en feedback!

Fijn dat je ons wil steunen

Kies zelf een bedrag

Of steun periodiek en gebruik Dichters.nl zonder advertenties, met toegang tot exclusieve nieuwe functies.

Proefperiode van 14 dagen • Eenvoudig opzegbaar

Meer informatie