INLOGGEN
«»

Langzaam eindigt de zomer

De natuur komt wat tot bedaren, jonge dieren groeiden
voorspoedig op
Gedaan is het weer met uitbundig bloeiende bloemen
Díe er nog zijn geven wat kleur aan het landschap,
meestentijds ook al 'over de top'.

Je warmen kun je nog wel in de minder felle zon
Terrasjes worden nog wat bestreken, een teveel aan
bier lijkt nu nog meer dom...
De atmosfeer is er een van veel bezadigdheid
Geleidelijk aan dat de zomer zomaar weg glijdt.

Nóg kunnen we genieten van wat 'buiten' ons nog biedt
Gauw alweer de herfstige stormen, eerder al dan je
verwacht en ziet.

Dakoyria, 2019.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 21-08-2019

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Dakoyria
Actief sinds: 08-11-2015 Auteursrechten
Op dit gedicht ‘Langzaam eindigt de zomer’ van Dakoyria zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.