Je háát die brandende zomerzon!

Dakoyria

Die brandende zomerzon die je soms háát...
en jouw incasseringsvermogen ver te boven
gaat
Weinig mensen op straat, behalve soms een
auto die passeert, hoewel rustig rijdend,
snel verlaat

Zelfs binnen is het niet echt naar wens...
Je neemt je vlot opnieuw een koel glas water,
wel zó gewenst! Vandaag licht maar eten:
niet meer dan wat groente en fruit niet te
vergeten

De radio speelt zachtjes menig opwekkend
lied Graag wil je later nog wel opgemaakte
bedden... en verder eigenlijk niet.

Dakoyria, 2023.


Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 10-06-2023

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Dakoyria (Actief sinds: 08-11-2015)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Je háát die brandende zomerzon!’ van Dakoyria zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.