INLOGGEN
«»

Een zomerse dag

Een zomerse dag

Het word steeds warmer buiten
Ik hoor de vogels om mij heen vrolijk fluiten
De tuin bloeit en is helemaal klaar
Ja de zomer is eindelijk daar...

Zittend in de tuin ,nadenkend over wat mij is gegeven
Kijkend om mij heen alles is zo vol met leven
Hommels en bijen vliegen van bloem naar bloem
Stuifmeel verzamelend,van verre klinkt hun gezoem...

Op de schutting land een merel met een snavel vol eten
Haar nest dichtbij het is slechts een paar meter weg
De jonkies maken een leven dat wil je niet weten
Hun snaveltjes wijd open,de één krijgt wat en de ander heeft dit keer pech...

Langzaam zakt de zon de avond in
Zwaluwen vliegen laag, jagend op insecten nee vluchten heeft voor hun geen zin
De hemel kleurt langzaam rood en geel
De olielampen en kaarsen steek ik aan,precies genoeg nooit teveel...

De avond valt,langzaam word de avond oud
Ik verzamel wat hout en ontsteek het vuur
Diep in ons eigen gedachten kijkend hoe de vlammen likken aan het hout
Zo tikt de avond langzaam weg,uur na uur

De avond eindigt en het word nacht
Sterren aan de hemel stralend in al hun pracht
De laatste marshmallows roosterend boven het smeulende hout
Dit is echt een zomerdag waar ik zo van houd...

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 06-06-2017

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

René van den berg
Actief sinds: 10-10-2016 Auteursrechten
Op dit gedicht ‘Een zomerse dag’ van René van den berg zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.