DE ZOMER

Inge Depauw

Fietsend door de wijken
ben ik wat aan 't kijken
naar de roze luchten,
naar de verse vruchten
in de volkse tuintjes,
groeiende ajuintjes
onder groene zeilen
in diverse stijlen,

fietsend hier,
fietsend daar,
fietsend langs de kerselaar,
fietsend hier,
fietsend daar,
fietsend door de zomer,

langs de chique kasten,
langs de chique gasten,
langs de chique obers
naar dan weer iets sobers,
naar het doen en laten
in de steedse straten,
vrouwen op de stoelen,
't kinderspel met doelen,

fietsend hier,
fietsend daar,
fietsend langs de winkelwaar,
fietsend hier,
fietsend daar,
fietsend door de zomer.

Bij een lekker ijsje,
spinnend op een wijsje,
loopt een eend een eindje
af met menig kleintje
naar de drukste wegen
die hier zijn gelegen,
naar een zaak met broodjes,
auto's krijgen pootjes,

fietsend hier,
fietsend daar,
fietsend, en verras me maar,
fietsend hier,
fietsend daar,
fietsend door de zomer.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 08-10-2020

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Inge Depauw (Actief sinds: 03-09-2020)

Informatie bij het gedicht

Deze tekst kan beschouwd worden als een gedicht, maar is ook een lied waarvan u de partituur kan terugvinden op m'n website. Het maakt deel uit van tekst- en liedbundel "LIEDJES OP ACCORDEON".

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘DE ZOMER’ van Inge Depauw zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.