INLOGGEN
«»

Zomeravond in september

Kijk, zei ze
De wolken weerspiegelen zich in het water
De auto’s glinsteren in het late licht
De zomer glijdt langzaam uit ons weg

Nog even, zei ze
Koesteren wij ons in het zilte zand
Kussen wij de witte dromen
Ademen we de warme westenwind

Straks, zei ze
Is het weer tijd voor hete haarden
Staan de planten weer stil in de aarde
Herkauwen wij onze zomer

Samen, zei ze
Zullen we het allemaal bewaren
De lucht, de liefde, ons lijf
Samen blijven we elkaar verwarmen

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 28-12-2016

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Jose van Rosmalen
Actief sinds: 21-11-2014Informatie bij het gedicht:

gedicht over zomer en liefde Auteursrechten
Op dit gedicht ‘Zomeravond in september’ van Jose van Rosmalen zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.