ARGUS

Han Messie

Rommeldams verslaggever van de krant
stapt dubbend en speurend door de straten,
houdt alles wat opvalt in de gaten.
Vertoont zich ergens inbraak, aanslag of brand?

Bij het buit maken van nieuws telt geen stand:
stadhuis, krotten vol kieren en gaten.
Soms wordt beschaafd burgerleven verlaten,
trilt met geboefte een grillige band.

Het vernuft in de scherpe rattenneus
zoekt deftige zalen, dure juwelen;
stinkende kelders zijn even goed zijn keus.

Groot geluk, schandelijke nadelen
maken samen een verhalende reus
op schrijfblok en dagblad, uit luide kelen.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 23-09-2021

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Han Messie (Actief sinds: 18-01-2018)

Informatie bij het gedicht

Argus is een keurige rat in mensengedaante, die in de verhalen van Tom Poes en heer Bommel het nieuws verzamelt voor de Rommeldamse krant.

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘ARGUS’ van Han Messie zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.