OLLE KAPOEN

Han Messie

De kleine oude wortelman houdt van rust,
maar wordt geroepen tot grondig speuren,
vreemde sporen in zijn woonbos te keuren,
somtijds verder, door vlaktes, tot aan de kust.

Het slimme baasje vol ontdekkingslust
mag bij het wonderlijke gebeuren
bijstand krijgen van Puk Toffel, door geuren
van domme vriendschap omringd, op daad belust.

Een belevenis heeft vaak onenigheid,
doch samenwerking wordt spoedig hersteld:
vérder _ met vreedzaam, bezonnen beleid.

Nadat elke moeilijkheid is uitgeteld,
vindt de dwerg, tussen bomen, knoestig en wijd,
weer zijn huisje, dat geborgenheid vermeldt.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 12-06-2021

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Han Messie (Actief sinds: 18-01-2018)

Informatie bij het gedicht

Olle Kapoen is een figuurtje in de verhalen van Marten Toonder. Het verhaal is door de vouw van Marten Toonder geschreven.

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘OLLE KAPOEN’ van Han Messie zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.