KONING FIDELDIJN

Han Messie

De bezadigde vorst van Wemelland
brengt blijvende vrede over zijn rijk,
waar men lustig arbeidt, steeds buiten bereik
van oorlog leeft, aankomend euvel bant.

Maar somtijds gloeit een kortstondige brand
der dreigende onrust met boosaardige kijk,
maakt koninklijk paleis tot zorgenrijk,
wordt echter geblust door kabouterverstand.

Zoon Poespas toont grillen, baart vader hartzeer.
Wortelman Olle biedt wonderhulp aan:
een wijze prins is die ondeugd van weleer.

De koningskroon verdwijnt. De dwerg geeft te verstaan
waar dief en buit zijn. Het sieraad komt weer
en zal ook ;s nachts nooit meer van het hoofd gaan.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 20-05-2022

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Han Messie (Actief sinds: 18-01-2018)

Informatie bij het gedicht

Koning Fideldijn is een vorst in de Olle Kapoenverhalen, geschreven door de echtgenote van Marten Toonder.

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘KONING FIDELDIJN’ van Han Messie zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.