DE DIEF VAN DAGBAD

Han Messie

Een toverkoning verbouwt het woonpaleis
van de sultan tot een kistje voor zaken.
De berooide kan zwervershandel maken,
gaat spoedig met die kleine mars op reis.

De heer verlaagt zich tot sluwe levenswijs,
slaat bij de boze vorst heimelijk kraken,
vult zijn doos, die naar wonderkunst blijft smaken,
vraagt elders voor de waar zeer bescheiden prijs.

Gaat stelen vanzelf? Na het aanbieden
wordt soms onbewust iets meegenomen,
al zal hij met schoon geweten vlieden.

De kramer mag Tom Poes' hulp bekomen,
's vijands geheim verslaan dankzij lang spieden,
eindelijk weer op eigen troon komen.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 10-04-2021

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Han Messie (Actief sinds: 18-01-2018)

Informatie bij het gedicht

De dief van Dagbad komt in een van de Bommelverhalen voor. Het is een Oosterse marskramer, die weleens onbewust iets steelt. Met behulp van Tom Poes en heer Bommel weet hij de geheime kelder van de tovenaar te bereiken, die hem eens betoverde. Hij wordt dan weer de sultan, die hij vroeger was.

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘DE DIEF VAN DAGBAD’ van Han Messie zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.