INLOGGEN
«»

Duister december

Duister december heeft toch iets
prachtigs. Is een trouwe vriend
met meer gevoel voor een innerlijke
intimiteit. Is die hartsvriend;
die laatste strohalm om iets goed
te maken van wat zo moeilijk slijt.

Duister december is dat kloppend
hart. Een ritme stoornis voor een
nieuwe start. Dat goede voornemen
na een jaargang van koude drukte.
Een apotheose van een hartverwarmend
optimisme na al hetgeen nog niet lukte.

Dat laatste lootje van toch maar weer
doorgaan. Die vreugde om de voorpret,
die altijd zo moeilijk blijkt te verstaan.
Die renderend blijkt na al die moeite;
een wisselganger op het kruispunt van een
hernieuwd bestaan.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 18-12-2016

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Willem Bernardus Tijssen
Actief sinds: 02-03-2015Informatie bij het gedicht:

Schrijver: Willem B. Tijssen Auteursrechten
Op dit gedicht ‘Duister december’ van Willem Bernardus Tijssen zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.