Een welbehagen

Gertjan van der Kraan

Een welbehagen

Heerlijk eten op aarde
In mensen een welbehagen
Twee dagen van waarde
Om elkaar te verdragen
Door je even uit te sloven
En geen ruzie met elkaar
Geluk en vrede beloven
Zo vlak voor het nieuwe jaar
Daarna alles weer opruimen
Gewoon weer tussen de mensen
Dan begint het grote verzuimen
Van alle goed bedoelde wensen.
Dan toch maar; vrede op aarde,
In de mensen een welbehagen
Want dat heeft echt waarde
In plaats van gevulde magen.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 21-12-2023

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Gertjan van der Kraan (Actief sinds: 31-10-2014)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Een welbehagen’ van Gertjan van der Kraan zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.