Van alles valt heel akelig bijeen

Dakoyria

Het valt alles zo akelig bijeen: corona nog steeds,
hoewel wat meer op de achtergrond verdween
De almaar stijgende gas- en olieprijzen... en nu
meneer Poetin als mede-schuldige aan te wijzen

De puinhoop bij de achter lopende huizenbouw;
waanzinnig dure bestaande huizen
Hoe moet dit nu verder nou? Heel veel meer
banen vooralsnog niet in het verschiet

Arme, arme jeugd Dit gun je aan hen toch niet?
En zelf vier je alsof je gek bent met nog wat
andere ouderen het leven... Jouw kostje gekocht,
hoewel je handen inmiddels gaan beven

Een goed gezette kop thee is het antwoord
voor het moment Vergetelheid voor even...
Mag je daarnaar streven? Een economische
crisis en de tweede wereld oorlog overleefd

Het zal toch niet weer... Hevige angst knijpt
je keel dicht en je probeert niettemin nog een
koekje te eten, ondanks een bijna-traan
die onverhoeds wil gaan stromen.

Dakoyria, 2022.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 25-02-2022

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Dakoyria (Actief sinds: 08-11-2015)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Van alles valt heel akelig bijeen’ van Dakoyria zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.