Iedereen durft

Eduard de Goede

Het antwoord ligt al naast de vragen
Is er een wereld die niet alles steeds vergeet?
Haak de twijfel bij z'n lurven
Niemand die het beter weet

Nooit meer anders en geen reden
Duik de zee in zonder spijt
Alles groeit en heeft de zegen
Iedereen durft iets zoals het lijkt


Al kom ik nooit op tijd, sleur mn feiten door de modder
Is er een heer die mij vergeeft?
Op bezoek bij mn verloren pa
God betert, zei hij zonder droge ogen
Als je dat dan maar zeker weet

Ik bezoek heel soms de duivel
Kijkt hij me heel doordringend aan
Kom bij hem maar eens op de koffie
Of sluit je ogen, zijn aanzien heeft geen bestaan

Nooit meer anders en geen reden
Duik de zee in zonder spijt
Alles groeit en heeft de zegen
Iedereen durft iets zoals het lijkt

Kamer vol met lege ogen
In het donker is een ieder bang
Klaar over, te veel gelogen
Ook ik duur slechts mn eigen leven lang

Nooit meer anders en geen reden
Duik de zee in zonder spijt
Alles groeit en heeft de zegen
Iedereen durft, zoals het lijkt

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 19-01-2023

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Eduard de Goede (Actief sinds: 19-01-2023)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Iedereen durft’ van Eduard de Goede zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.