Onheus

Joris Olivier



Hij bevond zich lelijk,
van kindsbeen aan,
hij wende er nooit aan..

Hij had nog nooit
van de liefde geproefd,
hij haar zag gaan.

Toen, tegen beter weten in,
hij kon ’t niet weerstaan,
verklaarde hij haar,

ik heb u lief,
mits ik u mitsdien,
niet te zeer ontrief.

Het onheus antwoord,
bleek hem te veel,
‘t gevolg desastreus.

Of hij ’t heeft overleefd,
is nochtans onbekend,
aan niemand ooit verkond.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 27-01-2024

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Joris Olivier (Actief sinds: 09-06-2023)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Onheus’ van Joris Olivier zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.