Tuinman ook voor andere klus

Dakoyria

Hij verricht voor mij binnen huishoudelijke klus
De meestentijds zo gewaardeerde tuinman dus
Niet te beroerd om ook ongebruikelijk werk aan
te vatten Met liefde zet ik koffie voor lieve schatten

Maar eerst verhaalt hij van zijn korte vakantiereis
Een weekje maar, je reinste paradijs... Zijn dik
volwassen dochter was mee Trots toont hij me de
onvermijdelijk gemaakte foto's Zijn gedicht straalt
daarbij

Ook langdurig wandelen doet hij graag en vertelt
van menige tocht en oefent iedere dag en niet traag
Hij heeft dan ook een conditie om jaloers op te zijn
Heerlijk, dit praten over alledaagse zaken, waarvan
ik door makke vervreemd ben gaan raken

De gevraagde klusjes zijn goed en snel geklaard
Voor de tuin belt hij nog, het wordt waarschijnlijk
maart.

Dakoyria, 17 februari 2024.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht 

Geplaatst op: 17-02-2024

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Dakoyria (Actief sinds: 08-11-2015)

Informatie bij het gedicht

Eigenlijk mijn tuinman, is hij ook bereid enige klus voor mij binnen te doen. Ik ben ermee geholpen en dankbaar. Los daarvan eens een ander onderwerp van gesprek dan gebruikelijk en als gezellig door mij ervaren, die alleen is en zich soms wat eenzaam voelt. Dakoyria, 17 februari 2024.

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Tuinman ook voor andere klus’ van Dakoyria zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.