Herman

Jan Folkert

vorige week kwam herman op bezoek
hij was leeg en moe
z’n ogen stonden raar
en z’n haar was witter dan het grijs
dat al was, toen ik voor de eerste keer
aan zijn stem bleef hangen
in de ruimte waar
iedereen niemand was,
behalve hij, met het vloeien
van de woorden uit zijn lijf,
het timbre, de kleur, zo weerbaar
in het lawaai van de mensen

in het lawaai van de mensen
stonden z’n ogen
ook toen al
raar

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 26-06-2023

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Jan Folkert (Actief sinds: 25-06-2023)

Informatie bij het gedicht

Dit gedicht is verschenen in de bundel "Leven is... (gedichten over liefde, oorlog, dood en leven)" die de dichter uitbracht in 2011. "Herman" is in april 2000 geschreven.

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Herman’ van Jan Folkert zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.