INLOGGEN
«»

Arm mensenkind

 weggezakt tegen
 de winkel gevel
 op een zwaar
 vervuild stuk matras
 half verscholen
 onder een vieze oude jas.

 Jouw ogen verscholen
 achter je sluike haar
 je handen bedekken je oren
 tegen het
 neerbuigende commentaar.

 Strekt je hand
 droevig kijk je me aan
 handen vol zweren
 nagels stuk gebeten
 ik vraag me af hoelang
 heb je al niet gegeten.

 Arm mensen kind ,
 hoe zal het jou vergaan
 Ik geef haar geld en draai me
 ook van haar vandaan!

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 24-03-2014

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

droomster
Actief sinds: 22-02-2014Informatie bij het gedicht:

ik wens je alle geluk van de wereld Auteursrechten
Op dit gedicht ‘Arm mensenkind’ van droomster zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.