de sigaar

Peter Paul Doodkorte

een sigaar is van tabak
uitdagend en vol essentie
met vakmanschap gerold
van het binnengoed
tot aan het buitenblad
een kunstwerkje op zich

van voet tot vuurmond
onthult hij met elke trek
vol aroma diep en rijk
heerlijk mystieke geuren
toch is een sigaar alleen
enkel slechts een sigaar

tijdens lange avonden
met diepe gesprekken
in gezelschap van whisky
van port wijn en vrienden
komt de sigaar tot leven
dat je tijdloos geniet

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 23-12-2023

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Peter Paul Doodkorte (Actief sinds: 21-07-2015)

Informatie bij het gedicht

Gewoon, omdat ik een goede sigaar op zijn tijd mij wel bevalt | 23 december 2023

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘de sigaar’ van Peter Paul Doodkorte zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.