INLOGGEN
«»

Isis ontsluierd

Isis ontsluierd, niet haar masker
van goud, maar echt, haar ziel
in mijn naakte lichaam

de energie van de wereld
kleedt mij van binnen uit
trekt knopen los, strijkt

inwendige bulten glad
vult deuken en scheuren
en draait de deksels los

van mijn wonden, likt ze
langzaam met liefde
weg tot dunne littekens

van verloren eenheid
met wat ik dacht
dat buiten was

Hier sta ik, voor mijn troon
dochter van hemel en aarde
veilig en vrij in mijn adem

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 21-02-2021

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Zywa
Actief sinds: 25-04-2018Informatie bij het gedicht:

Bundel 'Lilith's Krachten' #103 Auteursrechten
Op dit gedicht ‘Isis ontsluierd’ van Zywa zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.