De kleine geesten

wil melker

 het rook nog
 naar gezelligheid en
 rust van lang geleden

 muren en het bord
 hadden zorgeloos
 de tijd opgeschort

 zag de kleine geesten
 in een groter lijf
 hun blikken toch wat wijzer

 herkende de details
 toen uitvergroot
 nu in balans zo op het oog

 slechts bij een enkeling
 brak nog de speelse twinkeling
 van vroeger tijden door

 dan vielen jaren weg
 waren wij de vrienden van weleer
 speelden samen het voorbije weer

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht 

Geplaatst op: 20-02-2014

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

wil melker (Actief sinds: 07-02-2014)

Informatie bij het gedicht

29/04/2012

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘De kleine geesten’ van wil melker zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.