Verstolen in lach

wil melker

 ik heb over
 hoofden gelopen
 het bieden en loven gezien

 de kleine tragedies
 van hopen en kopen
 het moeten laten misschien

 inhaal en hebzucht
 verstolen in lach stiekeme
 vreugde als de koper toch hapt

 het feest is geweest
 het plein bijna verlaten
 de rotzooi voor ieder te rapen

 plots klinkt de kreet
 van een kind dat in de troep
 zijn eigen knuffel weer vindt

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 20-02-2014

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

wil melker (Actief sinds: 07-02-2014)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Verstolen in lach’ van wil melker zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.