Neerlandicus/gymleraar krijgt Alzheimer

Dakoyria

Niet dat ik het mezelf zo doen zie:
De man die ik bij een koffiesoos
ontmoette Die excentrieke leraar
Nederlands, zonder evenknie...

Hij begreep en vertaalde met inzicht
het complete verhaal Niet eens het
besprokene was interessant, maar
meer hoe hij zich uitte, verbaal

En in mijn huidige jaren ontmoette ik
dit aimabele mens Een Neerlandicus,
maar ook een ex-gymleraar, al naar wens
Ook nog good looking maar verloor

allengs helaas zijn briljante verstand...
Ach, Here nog aan toe, ook hij kwam
terecht in het alom gehate Alzheimer-
land

Zo'n begaafd mens, het zou niet moeten
mogen Wél hebben wij nog kortstondig
wat woorden mogen wisselen Het spijt me
voor hem en zijn vrouw Juist toen het zo
leuk werd, ís zomaar een macht voor hem
gaan bedisselen...

Dakoyria,2023.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 04-03-2023

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Dakoyria (Actief sinds: 08-11-2015)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Neerlandicus/gymleraar krijgt Alzheimer’ van Dakoyria zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.