Zij komt van de Oekraine.....

Dakoyria

Zij komt oorspronkelijk van de Oekraine
We liggen elkaar, dat is klip en klaar
Ook zij houdt veel van poezie, ondertussen
zijn mijn steunkousen daar

Zo graag zou ik haar enige steun willen
bieden vanwege de dreiging rond haar geboorte-
land
Ik zwijg echter, hoeveel meer heb ik te bieden

dan tranen, die zij nu juist jaren achter zich heeft
gelaten?
Zij werkt en leeft inmiddels allang in ons land,
masseert en smeert vol overgave mijn benen,

opdat IK niet zo raak onthand.....

Dakoyria, 2022.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 07-02-2022

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Dakoyria (Actief sinds: 08-11-2015)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Zij komt van de Oekraine.....’ van Dakoyria zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.