Meestal wordt er over leed gezwegen

Dakoyria

Iedereen mankeert wel wát, meestal wordt erover
gezwegen...
Wél ontvouwen zich aan nijvere handen prachtige
creaties met innerlijke verbanden

Een nieuwe vrouw schrééuwt vrijwel haar leed uit
Zij ontvangt slechts geërgerde blikken en nu maar
tot een mededeling over haar akelige eksteroog
besluit...

Zij krijgt het dringend advies maar zachte sloffen
naar de Zorgboerderij te nemen en met een bétere
pedicure veel van de ondervonden hinder bestreden!
We praatten over van alles, behalve waarom het

éigenlijk gaat: hoogstpersoonlijk leed in al haar
verschijningsvormen en dat je voor het moment beter
thuis laat!

Dakoyria, 2023.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 11-01-2023

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Dakoyria (Actief sinds: 08-11-2015)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Meestal wordt er over leed gezwegen’ van Dakoyria zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.