Dwarrelen

Jan Folkert

Bladeren dwarrelen naar de bomen omhoog.
Draaiwind waarmee de lente begint.
Dát, terwijl haar oogjes knipperen
en het schelpenpad schoon waait. Het kraakt
onder haar step waarmee ze de seizoenen volgt.
Zonder besef rijgt ze dagen
en neemt ze de wereld mee in haar wanten.
Alles met een schaterlach,
een pruillip en soms geschaafde knietjes.
Zó.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 26-06-2023

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Jan Folkert (Actief sinds: 25-06-2023)

Informatie bij het gedicht

Dit gedicht is verschenen in de bundel "Strand, stilte en de muzen" die de dichter uitbracht in 2017.

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Dwarrelen’ van Jan Folkert zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.