Ondanks de kaalslag een glimlach

Willem Bernardus Tijssen

Op ziekenhuiszalen, aan infuuspalen
op weg naar een nieuw onderzoek,
valt er voor een kinderziel weinig geluk
te halen; valt er soms over alle dromen
het laatste doek.

Het prille leven kent niet de regelmaat
van een blije lagere schooltijd,
maar slechts het verzuim van een bittere pil
in de gezondheid strijd. Waarin meer verpleegd
wordt dan geleerd, en met vreemde handen aan
het bed soms een harde waarheid moet worden verteerd.

Met aardige artsen, leeftijdsgenootjes en
een clinic-clown wordt iets van een familiaal
vertrouwen opgebouwd; wordt vaak vergeten
dat kinderkanker soms ieder vooruitzicht op
een toekomst afbouwt.

Ondanks de kaalslag glimlacht zo'n kinderleven,
dat dankbaar is met elke vooruitgang,
die een ziekenhuis dag kan geven.

( 'Het zieke Kind' - kinderkanker)

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 28-02-2016

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Willem Bernardus Tijssen (Actief sinds: 02-03-2015)

Informatie bij het gedicht

Schrijver: Willem B. Tijssen

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Ondanks de kaalslag een glimlach’ van Willem Bernardus Tijssen zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.