TWEEJARIGE NORA

Han Messie

Het meisje springt levendig
heen en weer van tafel naar stoel
ontdekt spelenderwijze
haar eigen kracht en vernuft
vangt klinkende zinnen op
laat zelf blije woorden horen
steeds wijder wordt de wereld

de buitenlucht daagt uit
lekker hollen over gras
of op straatstenen
tenslotte moe gerend
geeft de wandelwagen
korte verkwikkende rust

op haar geliefde autootje
met zingende tonen
rijdt ze in wilde rondjes
door het huis en de tuin
het vertrouwde bed
in zachte schemer gehuld
schenkt haar gedachtenrijk
verrassing en vrije wil.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 31-05-2023

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Han Messie (Actief sinds: 18-01-2018)

Informatie bij het gedicht

Nora is onze kleindochter, geboren op 3 Juli 2021.

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘TWEEJARIGE NORA’ van Han Messie zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.