Met B en S - 12

Jan Balans

Niet veel later hoorde B van S z'n flater
en als ‘n frater sprak ie tot ons op 'n zater-
dag. 'Jan en S, ‘t is door stress ‘t vergeten van namen,
ook het je verspreken hangt er mee samen.'

B doceerde kundig over neuropsychologie,
over emotie en woord-selectie-anomie.
'Iets teveel aan adrenalien en cortisol
en je hippocampus slaat op hol.'

'In 'n praatje kunnen jullie je beter beperken,
en beetje bij beetje je spreekvaardigheid versterken.'
Althans, zo heb ik het
begrepen en voor S in 'n rijmpje gezet.

Liever weinig maar goed
dan met veel fouten 'n vloed.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht 

Geplaatst op: 06-11-2021

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Jan Balans (Actief sinds: 24-03-2021)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Met B en S - 12’ van Jan Balans zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.