Containerafdruk

Paul Duyvesteyn

Bij een ranzige vuilnisbak ligt een dode hond op zijn rug
Zijn open ogen staren in grauwe lucht omhoog
Gisteren drukte zijn baasje nog snuit tegen snuit
Nu heeft hij levendigheid met immer afwezigheid verruild
De vuilnisbak is ondertussen opgehaald, onder het afdak geplaatst
Vanuit een nabije tuin kun je hem in een stofregen zien liggen
Naast hem is de containerafdruk in het natte gras nog zichtbaar

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 20-01-2024

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Paul Duyvesteyn (Actief sinds: 11-03-2017)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Containerafdruk’ van Paul Duyvesteyn zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.