INLOGGEN
«»

Andor

Bruin gekleurd, eenzaam langs heg en weg
Klein van stuk verlaten en verdwaald
Zonder naam ronddolend in berm en gras
Verdwaasd om zich heenkijkend, niet wetend waar

Geasield opgevangen, vertroeteld en verzorgd
Wachtend op gehuisveste toekomst
Blaffend en rennend langs geweide hekken
Is er niemand die bekommerd naar hem uitkijkt

Eindelijk in huize genesteld
Poot geheven voor koekjes en aandacht
Rennend in duistere buitenluchten
Slapend en rustend op opgehoogde matten

Vermoeid met benengesleep
Wankel in evenwicht en gehoor
Plots weggenomen voor een goddelijk verhoor

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 11-05-2022

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Paul Duyvesteyn
Actief sinds: 11-03-2017 Auteursrechten
Op dit gedicht ‘Andor’ van Paul Duyvesteyn zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.