Kerkgang

Petra Groeneveld

Vandaag mag ik U Heer ontmoeten
ga naar Uw huis en ontvang daar moed
Al mijn medekerkgangers begroeten
met een hartelijke meelevende groet

Ik bid daar om Uw Geest en wijsheid
soms schieten woorden mij te kort
Uw ware liefde om het vol te houden
Uw aanwezigheid die doet mij goed

Houd U mij vast mijn krachten gaan
bezwijken voor mensen met overmoed
de ander tarten in hun eigen inzicht
de ware liefde niet of nauwelijks groeit

Alleen Uw Geest kan uitkomst bieden
met ware inzicht een begripvol hart
Dat ware liefde echt blijft groeien
Uw liefde straalt in een hart vol smart

Echte liefde valt de ander niet aan
je hoort daar Gods wet met de
belangrijkste boodschap God lief te
hebben boven alles, leer je ook de
waarheid,en de naasten als je zelf
te vestaan



Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht 

Geplaatst op: 02-10-2022

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Petra Groeneveld (Actief sinds: 21-05-2020)

Informatie bij het gedicht

Ik bid niet alleen in Gods huis om wijsheid en inzicht. Dat doe ik ook nu. Echt liefde valt de ander niet aan.

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Kerkgang’ van Petra Groeneveld zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.