INLOGGEN
«»

De psychiater & de patiënt

De psychiater & de patiënt

Een psychiater en een patiënt zitten gezamenlijk op de achterbank van een wagen
Het is heel vroeg op een doordeweekse dag

De psychiater begeleidt de patiënt naar een belangrijke afspraak bij een psychiatrische instelling

De patiënt zegt tegen de psychiater:
"Hoe lang denk je ook alweer dat je psychiater bent ?"

De psychiater:
"Al meer dan achttien jaar inmiddels
Maar wat bedoelt u eigenlijk met deze vraag ?"

De patiënt:
"Interessant dat je er zelf zo van overtuigd bent dat je psychiater bent
Fascinerend gewoon"

De psychiater kijkt de patiënt hoogst verbaasd aan

Hij lijkt serieus van zijn stuk te zijn gebracht door deze opmerking

Zijn linker ooglid begint te trillen
Hij zit onrustig te bewegen op de achterbank

"Ik begrijp niet goed waar u op doelt
Mijn reputatie bij zowel vakgenoten als patiënten is voortreffelijk"

De patiënt knikt

Niet lang daarna arriveert men op de plaats van bestemming

Een team staat hen al op te wachten
De patiënt draait het raampje van de auto omlaag
Hij instrueert de broeders
De psychiater wordt onder hevig protest afgevoerd

De patiënt staat buiten nog even een sigaret te roken

"Altijd vervelend zo'n situatie.
En zelf voel ik me ook niet helemaal top
Zo dadelijk maar mijn pillen nemen
Voordat alles opnieuw uit de hand loopt"

De patiënt gooit zijn peuk op de grond
Daarna loopt hij rustig door de poort van deze instelling
De dag is begonnen
Hij is er helemaal klaar voor

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 24-11-2018

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Vincent Oostrijck
Actief sinds: 20-08-2017 Auteursrechten
Op dit gedicht ‘De psychiater & de patiënt’ van Vincent Oostrijck zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.