Mediteren

Lukas Seye

Mediteren.
Mediteren.
Een moment van chaos, rust en een moment van leren.

Via denkwerk antwoorden vinden op vragen.
Op bedachtzame wijze je plannen doen slagen.

Tijd die is vrijgekocht om de waarheid te onderzoeken.
Het verstand de kans aanbieden om in de zaken van het hart vooruitgang te boeken.

Soms is het even om een halt toe te roepen aan een emotie of een gevoel.
Even niet vertraagt worden, even recht naar je doel.

Een brein en een hart in harmonie brengen dat is pas belangrijk.
Gevaarlijk is het hart dat beslist zonder vergelijk.

Net zoals je een klok die te snel loopt terug in synchronisatie brengt met de tijd.
Zo schep je klaarheid door meditatie, en beëindig je vaak de innerlijke tweestrijd.

Goed gespendeerde tijd aan denkwerk zal je kennis verrijken.
Het geeft je meer zekerheid en begrip over zaken die moeilijk lijken.

Mediteren.
Mediteren.
Een moment van chaos, rust maar heel zeker een moment van leren.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 07-04-2023

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Lukas Seye (Actief sinds: 07-04-2023)

Informatie bij het gedicht

Mijn eerste gedicht. 06/04/2023

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Mediteren’ van Lukas Seye zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.