INLOGGEN
«»

M'n Ziel...

M'n ziel is niet te beschrijven.
Dingen die ik ben,die ik doe,zelfs als 'k ween...
M'n ziel is onbeschrijfbaar en m'n lichaam hangt er maar omheen.

M'n ziel is ondoordringbaar,
die ongewild niets door laat,
oneindig sterk gepanserd,
soms het gevaarlijkste wapen dat er bestaat.

Bij anderen soms zo fragiel,
Je maakt een ziel kapot als niets,met haat.
Dagelijks gebeurt het,dan kom je 'm tegen.
Een zielloos lichaam,zomaar op straat.

Hij heeft enkel zichzelf in de hand en maakt van zichzelf wat hij wil,
Een kasteel,een muis of een damesgil.

Maar het liefst heb ik de mijne zoals hij mij wil,
Erg raar,veel wikken en wegen.
Tot we samen slapen gaan,
Dan is hij samen met mij,
Stil.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 16-12-2014

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Geert Martens
Actief sinds: 15-12-2014 Auteursrechten
Op dit gedicht ‘M'n Ziel...’ van Geert Martens zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.