Zoals ik zijn mag

Linda Klitsie

Weinig woorden en veel gevoel,
het is in zinnen vaak niet te vangen,
wat ik bedoel.

Weinig begrip en veel ongeduld,
kreeg ik vaak als antwoord
op mijn vraag om hulp.

Hoe wist ik dat er een weg
naar binnen was
om daarbuiten te overleven.
Ik begreep mezelf niet,
hoe kon ik dan om mezelf geven?

Op gevoel als een blinde op de tast,
moest ik mij overgegeven
om mijn wezen te accepteren
om het niet te zien als een last.

Begrip van binnenuit
van buiten mij verkregen,
reikte mij de liefde voor mijzelf aan
en toen pas bleek
dat precies zijn zoals ik ben,
eindelijk een zegen was.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht 

Geplaatst op: 15-02-2022

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Linda Klitsie (Actief sinds: 15-02-2022)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Zoals ik zijn mag’ van Linda Klitsie zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.