Vluchten

Vincent Oostrijck

Vluchten

Je kunt vluchten
Als het je allemaal te veel wordt

Je kunt vluchten naar een ander land
En daar een nieuw leven beginnen
En als het je beter lijkt
Dan kom je gewoon nooit meer terug

Je kunt iedereen vaarwel zeggen
Iedereen die van je houdt
En iedereen die je kent
Je kunt ook gaan zonder ze iets te zeggen

Je kunt ook vluchten
In zaken als daar zijn:

Drank, drugs en seks
Godsdienst
Virtuele werelden

Je kunt ook uit het leven stappen
En ervoor kiezen
Om je te verschuilen in de dood

Natuurlijk kun je ook leven
In ontkenning:

Lachend poseren
Temidden van je statussymbolen
Met die eeuwige grimas op je gezicht
Dat doodsmasker van je

Dat kan allemaal
De keuze is aan jou

Maar wat je niet kan
Op lange termijn dan
Is vluchten voor jezelf

Vroeg of laat
Volgt de confrontatie
Onherroepelijk:

Het moment dat je beseft
Dat de toegang tot alle vluchtwegen
Definitief is afgesloten

Overal om je heen spiegels
En elke spiegel
Vangt jouw wanhopige blik

Het leven houdt je een spiegel voor
En roept je ter verantwoording
Er is geen ontsnappen meer aan

En als je dat punt bent genaderd
Mag ik je dan feliciteren ?

De weg terug naar jezelf
Is namelijk begonnen

Welkom terug
Het was een lange tocht
We hebben je gemist

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 02-12-2018

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Vincent Oostrijck (Actief sinds: 20-08-2017)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Vluchten’ van Vincent Oostrijck zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.