Beenrillingen

Paul Duyvesteyn

Een vrouw heeft een lege emmer in haar hand
Zal ze hem vullen met water of met zand
Wat gebeurt er als ze hem met zand vult
Wordt hij dan niet te zwaar
Als ze hem met water vult gaat hij lekken door bodemscheurtjes

Vertwijfeld keert ze de emmer en gaat erop zitten
De koude bodem bezorgt haar beenrillingen
De emmer is zo laag dat haar knieën verkrampen
Ze moet haar tenen krommen om te blijven zitten

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht 

Geplaatst op: 05-03-2024

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Paul Duyvesteyn (Actief sinds: 11-03-2017)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Beenrillingen ’ van Paul Duyvesteyn zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.