Vonkendoosje

Paul Duyvesteyn

Kristalzoute zeejuwelen strelen als gewassen penseeltjes mijn hand
In mijn ademwolken fonkelen regenparels
Weerklank van vogelzang hoor ik in mijn borstkas resoneren
Ik zie druipende zomereikenbladeren buigen en langs mijn benen strijken

Met mijn voeten in het zand staar ik naar zeezilte golving
In een zandkasteel heb ik eens een luciferdoosje begraven
Nu is nog slechts een hoopje zand over
Als ik onder het zand het vonkendoosje weghaal, is het strijkvlak vochtig

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht 

Geplaatst op: 08-05-2024

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Paul Duyvesteyn (Actief sinds: 11-03-2017)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Vonkendoosje ’ van Paul Duyvesteyn zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.