INLOGGEN
«»

Amerika



De zon komt in het Oosten op
bij ons boven bomen huisjes of een slop
maar in Amerika maken zij het anders mee
daar komt de zon op vanuit de zee.

Om dit nu ook eens te ervaren
zou ik best eens over willen varen
wat wij hier `s avonds kunnen beleven
wordt de Amerikanen `s morgens reeds gegeven.

Ik zou best zo een eind willen reizen
om de zon uit zee te zien herrijzen
druipend van het zilte nat
komt de zon dan uit zijn bad,

Beschouwd men daar het morgenrood
of liggen die yankee`s dan nog voor dood?
Heeft dat morgenrood dan tot effect
dat iedere yankin met een roos wordt gewekt?

Of gaat die yank hier aan voorbij
en maakt hij zijn geliefde op andere wijze blij?
Dit alles zou ik best eens willen ervaren
door met een bootje over te varen.
Dd

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 13-01-2016

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Dolf de Jong
Actief sinds: 26-12-2015 Auteursrechten
Op dit gedicht ‘Amerika’ van Dolf de Jong zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.