INLOGGEN
«»

Omgang

Omgang

Wat is eigenlijk collegialiteit
In geen geval een harde strijd
Tussen kennis, status en macht
In wie heeft de meeste kracht
Of hoe snel kom ik bovenaan
De bedrijfshiƫrarchie te staan
Collegialiteit is toch gewoon
Zonder aanzien des persoon
Elkaar helpen op het werk
Want dat alleen maakt sterk.
Elkaars afkomst respecteren
Van je eigen fouten leren.
Elkaar niet te gaan behagen
Door je anders te gedragen.
Want om eerlijk te leven
Moet je vertrouwen geven

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 31-10-2015

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Gertjan van der Kraan
Actief sinds: 31-10-2014Informatie bij het gedicht:

Wat is nu echte collegialiteit Auteursrechten
Op dit gedicht ‘Omgang’ van Gertjan van der Kraan zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.