INLOGGEN
«»

De Belastingdienst



indringend klonk de voordeurbel
aan het achterhuis werd gemorreld
in de entree stonden drie man
een uniform twee in driedelig


u zult terstond moeten betalen
uw schuld blijkt gruwel opgehoopt

bij mij valt zeker niets te halen
ben ooit als dubbeltje gedoopt
wacht maanden op een restitutie
ontving tot op heden geen cent

maar personeelslid-contributie
zegt dat u wanbetaler bent


twee in driedelig en uniform
besluiten de zaak te staken

het is noch de waarde noch de norm
nou... leuker kunnen we 't niet maken

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 17-05-2016

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Cea
Actief sinds: 16-11-2015 Auteursrechten
Op dit gedicht ‘De Belastingdienst’ van Cea zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.