INLOGGEN
«»

Collega's

Gedicht: "collega's"

Ze zijn er in soorten en maten,
Van leuk en aardig tot enorm irritant.
Toch moet je het er soms bij laten,
Voordat jij je vingers eraan brand.

Wel mag je elkaar soms feedback geven,
Dan wel op een juiste manier.
Doe dat dan zo vriendelijk mogelijk,
Anders word het er niet gezelliger op, hier...

Maar 't zijn mensen die je dagelijks spreekt,
Terwijl je ze anders niet eens had gekend.
Je deelt er zeeën van tijd mee,
Voordat je na een poos weer naar je auto toe rent.

Zo vrolijk als ze je soms kunnen maken,
En je steunen bij het grootste verdriet...
Waar jij je ziel en zaligheid bij achterlaat,
Maar eenmaal weer thuis zie je ze niet.

Dat gaat zo nu eenmaal bij die mensen,
Dat is dan ook juist zoals het hoort.
Zo heeft je baas dat tenminste verteld,
Dat je elkaar verder niet stoort.

Gelukkig bestaat er nog facebook,
Waar je dan wel "vrienden" mag zijn.
Zowaar je kan volgen hoe het met ze gaat,
De mensen zonder een masker van schijn.

Het zijn mensen waar je dan toch wat van weet,
Ook al ga je er verder niet mee om.
En je bent toch blij dat ze bestaan,
Want die collega's zijn toch nog niet zo stom.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 16-10-2016

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Missy
Actief sinds: 18-05-2016Informatie bij het gedicht:

Gedicht over collega's, gewoon zoals ze zijn... Auteursrechten
Op dit gedicht ‘Collega's’ van Missy zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.