In mezelf gekeerd van frustratie...

Dakoyria

In mezelf gekeerd grom ik binnensmonds van
louter frustratie... Die vandaag te vieren Kerst-
middag die ik dan niet bijwoon; griep heerst
bij mij terwijl ik er zó naar uitzie!

Hoesten en spierpijn hebben mij bezocht;
béter daarvan ben ik nog niet hoewel ik mij
huismiddeltjes heb gekocht Even kassie-an
maar weer eens en voel me zwaar bekocht

In deze tijd
van het jaar helaas te vaak deze
narigheid Koorts heb ik niet zozeer, maar wél
hondsmoe en natuurlijk baal ik als een stekker
Enig vermaak in de woonkamer geeft het wél;
heel zachte muziek gehoord.

Dakoyria, 2022.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 22-12-2022

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Dakoyria (Actief sinds: 08-11-2015)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘In mezelf gekeerd van frustratie...’ van Dakoyria zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.