Ziek in haar "hoofd"

Dakoyria

Zij die met haar jongste kind vaak rond liep,
hiervoor kreeg ze er al drie...
en nu was het wel genoeg waarop zich het
echtpaar beriep

In die tijd was mevrouw geregeld "ziek in haar
hoofd" Zij verdween maandenlang van het
toneel, van haar gezondheid tijdelijk beroofd
De kinderen speelden met elkaar haar taken klaar,

hun pa moest als altijd gaan werken maar
Met een wat jaloerse blik verzuchtte mijn ma
dat ook zij zulke kinderen wel wou...
Zij zette daarmee mij op mijn plaats al heel gauw

gemakshalve vergetend dat toch geen kind zo
een zieke mamma bij voortduring wou!

Dakoyria, 2021.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 14-04-2021

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Dakoyria (Actief sinds: 08-11-2015)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Ziek in haar "hoofd"’ van Dakoyria zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.