zittend naast haar bed deelden we samen het gebed om de oude roz">

Mijn moeder

Marill Meijs

 "genees!"
 schreeuwde ik hees

 zittend naast haar bed
 deelden we samen het gebed
 om de oude rozenkrans
 hing een vreemde glans

 luister meid
 het is mijn tijd
 ween nu niet
 om het verleden
 bewaar je verdriet
 voor het heden

 ze wilde mijn tranen niet
 dat deed haar teveel verdriet

 mijn hart blijft bij dit moment
 langzaam ben ik eraan gewend
 dat mijn verdriet om het verleden
 zich mengt met de tranen van heden

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 19-04-2014

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Marill Meijs (Actief sinds: 30-03-2014)

Informatie bij het gedicht

mijn moeder was een sterke vrouw, alleen liet ze geen gevoelens toe, anders brak ze voor mijn ogen en dat wilde ze niet

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Mijn moeder’ van Marill Meijs zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.